Про регіон
Сільське господарство області в 2015 році: попередні підсумки |
Головне управління статистики узагальнило підсумки діяльності аграрного секторув 2015р.За попередніми даними, загальний обсяг продукції сільського господарства, порівняно з 2014р., збільшився на 2%, у т.ч. продукції рослинництва – на 5%, водночас продукції тваринництва – зменшився на 10%.
Хлібороби Миколаївщини у 2015р. отримали 2,9 млн.т зернових та зернобобових культур, що на 1% більше ніж у попередньому році. Серед зернових збільшилось виробництво проса (на 19%), пшениці (на 8%), ячменю та гречки (на 1% по кожній з культур). Менше зібрано кукурудзи на зерно (на 14%), вівса (на 8%) та жита (на 3%).
Серед технічних культур на 29% зросло виробництво соняшнику (становило 938,2 тис.т), на 30% – цукрових буряків фабричних (85,4 тис.т). Водночас валовий збір ріпаку та сої зменшився на 55% та 6% і складав відповідно 41,5 тис.т та 25,2 тис.т.
Аграріями області торік зібрано 483 тис.т овочів (на 2% менше ніж у 2014р.) та накопано 196 тис.т картоплі (на 8% менше). Валовий збір плодів та ягід збільшився на 10% і складав 35,6 тис.т, натомість винограду – зменшився на 2% (50,8 тис.т).
За підсумками 2015р., порівняно з показниками попереднього, виробництво яєць зменшилося на 43% (отримано 283,3 млн.шт), м’яса – на 10% (51,8 тис.т), молока – на 7% (343,8 тис.т), вовни – на 1% (123 т). Станом на 1 січня п.р. поголів’я свиней скоротилося на 11% (налічувалось 114,7 тис. голів), птиці – на 7% (2909,2 тис. голів), водночас великої рогатої худоби та овець і кіз – зросло на 2% по кожному з видів (135,1 тис. голів та 54 тис. голів відповідно).