Про регіон
Виробництво харчової продукції та напоїв у Миколаївській області у 2015 році |
За даними Головного управління статистики, у 2015 році підприємствами області з виробництва харчових продуктів та напоїв було випущено продукції на 9,6% менше ніж у 2014 році. У відповідній галузі в цілому по Україні спад склав 11,2%.
У минулому році підприємствами області виробництво спредів знижено на 94,4%, солоних оселедців, пряників та аналогічних виробів, молоковмісних продуктів – на40–39%, рідкого обробленого молока, жирних сирів, пива, солоного, сушеного чи копченого м'яса свиней (бекону та шинки),приготованих чи консервованих з доданням оцту овочів, круп, сокової продукції – на 31,9–20,1%, ковбасних виробів, вершкового масла,шоколадних цукерок, копченої риби, макаронних виробів, соняшникової нерафінованої олії, натуральної мінеральної газованої води – на 18,6–12,7%, згущеного молока,морозива, консервованих натуральних овочів – на 9–7%, цукру – на 4,6%, хліба та хлібобулочних виробів – на 1,8%.
Водночас, більше ніж у 2014 році випущено кисломолочних продуктів – на 1,6%, свіжого неферментованого сиру – на 3,1%, інших готових продуктів з м’яса чи субпродуктів– на 4,4%, виноградних вин (включаючи ігристі та вермут) – на 5,8%, безалкогольних напоїв – на 6,1%, свіжого чи охолодженого м'яса свиней – на 10%, солодкого печива і вафель – на 10,1%, натуральних мінеральних негазованих вод – на 16,9%, консервованої риби – на 36%, кондитерських цукрових виробів без вмісту какао – на 37,9%, здобних виробів – на 38%, борошна – на 46,5%. Значно зросло виробництво свіжого чи охолодженого м'ясавеликої рогатої худоби – у 2,1 раза, хрустких хлібців, сухарів і подібних підсмажених виробів – у 2,8 раза, коньяку і бренді – у 5,7 раза.
За підсумками 2015 року на Миколаївщині вироблено 45% сокової продукції в Україні, 26% – натуральних консервованих овочів, 23% – свіжого неферментованого сиру, 17% – безалкогольних напоїв, 8% – коньяку і бренді та 7% – соняшникової нерафінованої олії.