Про регіон
Переробка винограду та виробництво виноматеріалів в області |
Миколаївщина традиційно належить до регіонів з розвинутим виноградарством та виноробством. За даними Головного управління статистики, у 2015 році підприємствами області перероблено на виноматеріали 44,4 тис.т винограду, що складає майже 23% від загальнодержавного показника.
У структурі сортового складу переробленого винограду найпомітніша частка припадала на Аліготе (10% загальної кількості), Шардоне (9%), Мускат та Каберне Совіньйон (по 8%).
Середня масова концентрація цукрів переробленого винограду складала 181 г/дм3 (в цілому по Україні – 186,6г/дм3).
У загальному обсязі вироблених виноматеріалів за груповим асортиментом переважав їх випуск для столових (43%), шампанських та ігристих (37%) вин.