Про регіон
Виробництво харчових продуктів та напоїв у Миколаївській області у січні–квітні 2011 року |
За даними Головного управління статистики, у січні–квітні поточного року обсяг виробництва харчових продуктів та напоїв зріс на 1,3% порівняно з відповідним періодом минулого року. В цілому по Україні обсяг виробництва продукції харчової промисловості знизився на 2,4%.
У натуральному виразі більше ніж за чотири місяці 2010 року випущено кисломолочних продуктів, майонезу, мінеральних негазованих вод, молоковмісних продуктів (із доданням рослинних жирів), солодкого печива та вафель, безалкогольних напоїв – на 4,7–9,9%, обробленого рідкого молока, свіжої або охолодженої свинини, пряників та аналогічних виробів – на 11–19,3%, спредів – на 26,5%, круп – на 45,6%, мороженої яловичини і телятини – на 46,7%, кетчупу і інших томатних соусів – на 57,1%, готової гірчиці – у 2,2 раза, соняшникової нерафінованої олії – у 2,7 раза, консервованих натуральних овочів та мороженої свинини – у 22 рази.
Разом з цим, знизився випуск консервованих овочів з додаванням оцту – на 41,6%, виноградного вина, згущених молока і вершків, м'ясних напівфабрикатів – на 35,8–30,3%, кондитерських виробів з цукру, здобних виробів, маргарину, натуральних мінеральних газованих вод – на 29,4–22,8%, солоної, сушеної або копченої свинини, натуральних соків (включаючи апельсиновий), макаронних виробів з начинкою (пельменів, вареників тощо), ковбасних виробів, вершкового масла, борошна – на 17,1–8,6%, жирних сирів, натуральних купажованих соків, макаронних виробів без начинки, рибних консервів, свіжого неферментованого та кисломолочного сиру – на 4,4–2,9%, хлібобулочних виробів – на 0,5%.