СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

25426490
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
16778
21861
104154
338735
531706
25426490

Ваша ІР адреса: 172.20.0.2
2025-04-18 22:29

Календар

Квітень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Про регіон

Cпоживання продуктів харчування населенням області у 2014 році Друк E-mail

Здорове харчуванняодин із фундаментальних факторів, що підтримують здоров’я і працездатність людини протягом усього життя.

За даними Головного управління статистики, в середньому одним мешканцем Миколаївської області у 2014 році було спожито48 кгм’яса та м’ясопродуктів, що на 6% менше порівняно з 2013 роком, 305 штукяєць (на 1% менше), 115 кг хлібопродуктів (на 2%), 188 кг овочів і баштанних продовольчих культур (на 7%), 53 кг плодів, ягід і винограду (на 4%), 12 кг риби та рибних продуктів (на 33%), 37 кг цукру (на 9%), 14 кг олії (на 7% менше).

Разом з цим, спожито 118 кг картоплі, що на 7% перевищило показник 2013 року. Споживання молока та молочних продуктів залишилось на рівні попереднього року і становило 227 кг .

Калорійність середньодобового раціону населення збільшилась у порівнянні з 2013 роком на 4% і склала 2987 ккал на одну особу.

Слід зазначити, що обласний рівень споживання більшості продуктів харчування був дещо вищим ніж у середньому по Україні, зокрема, овочів та баштанних продовольчих культур на 15%, олії – на 10%, хлібних продуктів – на 6%, риби та рибних продуктів – на 4%, цукру – на 3%, молока та молочних продуктів – на 2%, плодів, ягід і винограду – на 1%.

Опубліковано: Вівторок, 08 вересня 2015

Vyzir O. Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека. Всі права застережено.