Про регіон
Аграрний сектор області у січні–липні 2015 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області, у січні–липні 2015р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–липнем 2014р., знизилося на 3%, у т.ч. продукції тваринництва – на 13%, натомість, продукції рослинництва – зросло на 1%.
На початок серпня зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) скошено й обмолочено на площі 780,7 тис.га, що складає 96% до площ, посіяних під урожай поточного року. Валовий збір зерна у початково оприбуткованій вазі становив 24472,7 тис.ц (на 5% більше ніж торік).У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 31,3 ц зерна, що на 1 ц більше ніж у минулому році.
Виробництво овочів відкритого ґрунту збільшилося порівняно з 1 серпня 2014р. на 18% (склало 865,6 тис.ц), плодів та ягід – на 4% (143,1 тис.ц), проте картоплі накопано на 15% менше (423,5 тис.ц).
У цілому по області реалізовано на забій 19,3 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 10% менше ніж за січень–липень 2014р., вироблено 207,9 тис.т молока (на 8% менше), одержано 176,2 млн.шт. яєць (на 46% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 80%, молока – 89%, яєць – 50%.
Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами (крім малих) власно виробленої продукції за січень–липень 2015р. порівняно з січнем–липнем 2014р. зменшився на 17%, у т.ч. продукції рослинництва – на 15%, тваринництва – на 38%. Середні ціни продажу зросли в 1,8 раза, зокрема на продукцію рослинництва – також в 1,8 раза, тваринництва – на 40%.