Підсумки роботи промисловості Миколаївської області у 2016 році |
За даними Головного управління статистики, в 2016 році у порівнянні з 2015 виробництво промислової продукції в області зросло на 10,5%. В цілому по Україні обсяг продукції збільшився на 2,4%.
У всіх галузях промисловості одержано приросту виробництва: у машинобудуванні – на 0,9%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 5,3%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 5,6%, виробництві, передачі та розподіленні електроенергії – на 7,4%, виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) – на 10,7%, добувній промисловості та розробленні кар’єрів – на 18,2%, виробництві харчових продуктів і напоїв – на 22,4%.
За рік у натуральному виразі збільшилось виробництво таких основних видів продукції: глинозему, цементу, багатошарових ізолюючих виробів зі скла – на 2–4,6%, блоків та цегли з цементу, матраців, електроенергії – на 7,3–9,7%, паливних брикетів і гранул з природної сировини, природних пісків, конвеєрів, неавтоматичних пральних машин, шкіри з нецілих шкур великої рогатої худоби, бюстгальтерів – на 12,9–17,9%, готових для використання бетонних розчинів, суконь, нетканих матеріалів – на 21,1–25,7%, елементів збірних конструкцій з цементу, щебню, сталевих профільованих листів – на 32,2–59,1%, вапна – на 93,2%, асфальтових сумішей для дорожнього покриття – у 2,2 раза.
Разом з цим, зменшився випуск постільної білизни на 72,9%, газових турбін, електричного устатковання для дугового зварювання металів, котлів центрального опалення, будівельних виробів з пластмас, блузок, парфумів та туалетної води – на 59,1–49,5%, електричних трансформаторів, конденсаторів постійної ємності, спіднього трикотажу, шкіри з цілих шкур великої рогатої худоби, спідниць – на 26,7–21,5%.
Підприємствами з виробництва харчової продукції більше випущено круп, жирних сирів, солодкого печива і вафель, негазованої натуральної мінеральної води, згущеного молока, кисломолочної продукції, натуральних консервованих овочів, безалкогольних напоїв – на 7,3–15,5%, пива – на 25,4%, здобних виробів – на 46,3%, соняшникової нерафінованої олії – на 68,8%, цукру – у 3,2 раза.
Водночас, менше вироблено свіжої чи охолодженої яловичини – на 81,3%, свіжої чи охолодженої свинини – на 54,5%, хліба та хлібобулочних виробів, ковбасної і сокової продукції – на 15,4–13,4%, виноградного вина, спредов, рідкого обробленого молока, свіжого неферментованого сиру, макаронних виробів – на 10,5–4,4%.
© Головне управління статистики у Миколаївській області, 2017