СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21384519
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
1750
6796
8546
164219
330919
21384519

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-19 06:37

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

м. Миколаїв

Миколаївоблтеплоенерго відмовилося зекономити мільйон Друк E-mail

 

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на тендері повідомило про намір придбати 11 тонн активованого вугілля у місцевої фірми за 4,5 млн грн.

При цьому комунальне підприємство відхилило пропозицію учасника, яка була дешевшою на мільйон, через вищу якість його продукції.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію в системі ProZorro.

Обласне комунальне підприємство, яке за рахунок бюджету утримує 79 пунктів роздачі питної води у Миколаєві, оголосило відкриті торги з особливостями 19 грудня. Миколаївоблтеплоенерго має намір придбати 8625 кг активованого гранульованого вугілля (бітумінозного) та 2820 літрів активованого кокосового вугілля.

В аукціоні взяли участь миколаївське ПП «Мемтех» та київське торгівельно-промислове об’єднання «Аріста». Столична «Аріста» запропонувала поставити товар за 3,4 млн грн, тоді як місцеве «Мемтех» – за 4,4 млн грн.

Незважаючи на економічну вигідність пропозиції киян, Миколаївоблтеплоенерго відмовило їм у підписанні договору. Єдиною причиною дискваліфікації компанії зазначається невідповідність технічним вимогам до сорбентів.

«Учасником надано підписані технічні вимоги (завдання) №261223/5 від 26.12.2023 р., в яких виявлено невідповідності між вимогами Замовника та запропонованим Учасником товаром», – сказано в рішенні конкурсної комісії.

Виявилося, що причиною для відхилення дешевшої пропозиції миколаївські комунальники назвали ті показники якості вугілля від «Арісти», які вищі за вимоги Миколаївобленерго.

Річ у тому, що більшість показників якості наведені в абсолютних цифрах, а не з уточненням «більше/менше».

Наприклад, вимагалася адсорбційна активність (тобто швидкість поглинання – Ред. ) гранульованого вугілля з йоду – 950 мг/г. Тоді як запропонована «Арістою» складає 1003 мг/г на хвилину, тобто є вищою. Адсорбційна активність щодо іншого препарату, метиленового блакитного, згідно з технічною документацією, має бути 230 мг/г на хвилину, водночас столична компанія пропонувала з показником 232. Так, формально показники дійсно різняться, проте вони кращі за мінімальні.

Одночасно виявилося, що у Миколаївоблтеплоенерго не помітили, що пропозиція обраного «Мемтеху» не відповідає тендерній документації.

Комунальники вимагали відповідність технічних характеристик кожного з двох видів активованого вугілля за 12 параметрами. ПП «Мемтех» надав на власному бланку перелік технічних характеристик продукції, які повністю, до останньої цифри співпадають з вимогами. Але єдиним підтвердженням цього є два сертифікати якості англійською мовою, в яких кількість перевірених параметрів вдвічі менша, а наведені в них цифри не збігаються з українським документом від «Мемтеху».

Зокрема, показник адсорбційної активності щодо йоду для активованого гранульованого вугілля у документі, поданому «Мемтех», складає 950 мг/г. При цьому у сертифікаті якості зазначається 1067 мг/г. А показники адсорбції щодо іншого препарату, метиленового блакитного, в паспортах якості взагалі не вказані.

Однак ці порушення не завадили підлеглим Миколи Логвінова обрати дорожчу на мільйон пропозицію.

За даними аналітичної системи YouControl, єдиним власником, директором та головним бухгалтером ПП «Мемтех» є мешканець Миколаєва Михайло Молчанов. Фірма існує лише два роки, але торік заробила на держзакупівлях понад 4 млн грн. Переважно вона отримувала підряди на встановленні й обслуговуванні систем очищення води. До 2022 року Михайло Молчанов працював на цьому ж ринку під маркою ПП «Мембранні технології», директором та єдиним власником якого він був.

Нагадаємо, що фінансування численних пунктів безоплатного надання населенню Миколаєва питної води відбувається за рахунок бюджету. На базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» працює 79 пунктів питної води. Під час бюджетних слухань повідомили, що торік за програмою «Питна вода» на роботу пунктів видачі води з міського бюджету виділили 13 млн грн. З цих коштів Миколаївоблтеплоенерго отримало 7 млн грн.

На 2024 рік на реалізацію програми вже виділили 13 млн грн. Однак, за словами чиновників, фінансування доведеться збільшувати під час перегляду бюджету, оскільки загалом на рік потрібно 62 млн грн.

Джерело: https://www.nikpravda.com.ua/mykolayivoblteploenergo-vidmovylosya-zekonomyty-miljon/

© Миколаївська Правда

Опубліковано: Середа, 17 січня 2024, 16:25
Протягом 2023 року в Миколаєві демонтували понад 140 рекламних конструкцій та тимчасових споруд Друк E-mail

 

Міські служби дбають, аби Миколаїв мав охайний вигляд. Регулярно виконують комплекс робіт. Зокрема, прибирають об’єкти, розміщені без дозвільних документів. Так, минулого року було демонтовано 140 рекламних конструкцій та тимчасових споруд. Серед них:

35 рекламних конструкцій;

15 тимчасових споруд;

93 інших елементи реклами.

Джерело: https://mkrada.gov.ua/news/20322.html

Миколаївська міська рада

Офіційний портал

Опубліковано: П'ятниця, 12 січня 2024, 15:23
Підтримка ініціатив громад: у Миколаєві підписали меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом Друк E-mail

 

Агенція розвитку Миколаєва підписала меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «АДРА в Україні». Метою договору є об'єднання зусиль задля посилення потенціалу та підтримки ініціатив Миколаївської громади.

У свою чергу в Миколаєві запускається програма «Підтримка ініціатив громад» за фінансуванням Міністерства закордонних справ Данії (Даніда). Вона покликана підтримати ініціативи громадськості з подолання та зменшення наслідків кризових ситуацій.

За результатами програми будуть відібрані та профінансовані ті ініціативи, що вирішуватимуть актуальні проблеми та будуть направлені на розвиток громади, підтримку найбільш уразливих категорій населення.

Фінансова підтримка надається у вигляді благодійної пожертви у розмірі до 180 тис. грн.

Термін реалізації ініціатив громад – до двох місяців.

У першому турі програми можуть брати участь ініціативні групи Миколаївської територіальної громади.

Етапи програми:

Грудень 2023 – Січень 2024: попередня реєстрація ініціативних груп громадськості для участі у програмі.

Січень 2024 – Лютий 2024: навчальні сесії для учасників, підготовка та подання заявок.

Лютий 2024: розгляд заявок ініціативних груп громадськості та оголошення результатів.

Березень 2024 – Квітень 2024: реалізація ініціатив.

Квітень 2024 – Травень 2024: подання звітності учасниками програми.

Термін подачі заявок для участі в програмі «Підтримка ініціатив громад» – до 9 січня 2024 року.

Джерело: https://mkrada.gov.ua/news/20253.html

Миколаївська міська рада

Офіційний портал

Опубліковано: Четвер, 04 січня 2024, 15:57
Позитивний досвід між Миколаєвом та Данією Друк E-mail

Результативна робота з великими перспективами: Сєнкевич розповів про позитивний досвід співпраці з Данією.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів про позитивний досвід співпраці нашого міста з урядом Данії.

«Після того, як були виділені країни, які будуть допомагати конкретним містам, і Президент Зеленський звернувся до Данії щодо відбудови Миколаєва, ми зачепились за це і почали працювати. Треба сказати, що цей досвід унікальний, тому що такої співпраці немає в жодного міста чи регіону», – каже мер.

Сєнкевич зазначає, що на результативності роботи Данії та Миколаєва також постійно наголошує і Президент України як на міжнародній арені, так і під час нарад в країні.

«Ми вже багато чого зробили. На першій же зустрічі з міністрами Данії я їм сказав, що нам потрібна допомога, але нам не потрібні гроші. Скоро уже буде два роки нашій співпраці, але жодної копійки в бюджет міста вони нам не перерахували. Вони разом з нами вивчають фронт робіт, визначають, що потрібно першочергово зробити, виділяють гроші та проводять закупівлі самостійно, без участі українських посадовців», – пояснює Сєнкевич.

Співпраця з Данією продовжується і вона розширюється також і на бізнес. Крім того наша країна-партнер відкрила представництво свого посольства в Миколаєві і консьєрж-сервіс Bright Bird для тих бізнесів з Данії, які б хотіли відкритися в Україні.

«Для нас це дуже важливо, щоб нас не сприймали, як бідного родича, який постійно просить про допомогу, а сприймали як партнера, з яким хочуть мати справу, де хочуть розміщувати бізнес. Ми бачимо Миколаїв як ворота для українського ринку. Тобто бізнеси, які будуть тут відкриватися, мають працювати на всю Україну, а не тільки на Миколаїв», – відзначає міський голова.

Сєнкевич каже, що данські партнери підтримують такий підхід, адже вони бачать, що Миколаєву важливіше отримати допомогу, а не гроші. Росія ж багато років витрачала величезні кошти, щоб в світі створити образ України як корумпованої держави. Тож поступово ми змінюємо і цей стереотип.

Джерело: https://www.nikpravda.com.ua/pozytyvnyj-dosvid-mizh-mykolayevom-ta-daniyeyu/

© Миколаївська Правда

Опубліковано: Середа, 03 січня 2024, 11:07
Пасажирські автобуси з Данії прибули до Миколаєва Друк E-mail

 

У неділю, 31 грудня, до Миколаєва прибули два автобуси.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Зазначається, що автобуси місто отримує за програмою Управління ООН з обслуговування проєктів та фінансування Уряду Данії.

«Два новенькі автобуси сьогодні прибули до Миколаєва. Як і обіцяв постачальник — встиг до Нового року. Наступного року буде ще 8 автобусів», — написав мер у соцмережах.

Загалом цього року місто Миколаїв отримало 17 автобусів.

Нагадаємо, що у Миколаєві виникли труднощі із введенням в експлуатацію нових автобусів, які місто отримало в рамках співпраці з Норвегією.

Також повідомлялося, що протягом 2023 року для Миколаївщини придбали 44 шкільних автобуси, один з них — інклюзивний.

В червні Миколаїв отримав другий новий тролейбус в рамках відновлення співпраці з ЄБРР.

Джерело: https://nikvesti.com/ua/news/incidents/281942

Онлайн-медіа «НикВести»

Опубліковано: Неділя, 31 грудня 2023, 14:13