СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21736482
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
12307
8885
36130
235023
281538
21736482

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-18 22:13

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

м. Вознесенськ

Культура міста Вознесенська Миколаївської області 2017 рік Друк E-mail

К У Л Ь Т У Р А

„Є.А.Кібрік в Україні”. До 111-річчя видатного художника

           21 лютого в музеї Є.А.Кібріка було відкрито виставку до 111-ї річниці з дня народження народного художника, лауреата Державної премії, академіка Євгенія Адольфовича Кібріка „Є.А.Кібрік в Україні”.

       На відкритті виставки були присутні шанувальники творчості великого митця – це бібліотекари міста, члени літературного об’єднання „Веселка”, художники, вчителі музичної школи та ЗОШ № 10, ветерани, мешканці м.Вознесенська. Привітала всіх зі святом чудовою мелодією М.Тарівердієва, вихованка музичної школи Марія Лєвенсон (кер.Тимофієва Ю.Л.).

         Виставка знайомить з творчими зв’язками Євгенія Адольфовича з такими видатними українськими художниками, як Данченко О.Г., Дерегус М.Г., Григор’єв С.О., Яблонська Т.Н., Якутович Г.В., Постель О.Б.

Особливе місце в експозиції займає лист Т.Н.Яблонської – народного художника України, Лауреата Державної премії ім.Тараса Шевченка, Героя України, який яскраво свідчить про щирі стосунки двох великих майстрів, які добре знали творчість одне одного, глибоко поважали той безперечний внесок їх праці в розвиток культури і прагнули підтримати, допомогати молодим художникам знайти свою власну дорогу у творчості.

         На виставці представлено живописні та графічні твори українських художників, а також архівні документи.

Запрошуємо всіх відвідати виставку „Є.А.Кібрік в Україні” в музеї Є.А.Кібріка. Музей працює щоденно, крім суботи, з 9.00 до 16.30.


ph6

 

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» визначив найкращих читачів року

         Традиційно навесні, починаючи з 2005 року в Україні визначають найкращих читачів-дітей. Таку традицію започаткувала громадська організація «Форум видавців» у Львові. Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Кращий читач року» – це чудова нагода виграти подорож до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль «Книгоманія», зустрітися з відомими людьми, відвідати безліч цікавих заходів і знайти нових друзів з усієї країни.

       Це свято книги і тих, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Книга – справжній маг. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів!

       На базі дитячої бібліотеки Комунального закладу «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу «Кращий читач 2017 року!».

На книжкове свято « Без книги я своє життя не уявляю». зібралися ті, хто любить книгу, багато читає і може презентувати свою улюблену книжку ровесникам. Це: Коваленко Анастасія, ЗОШ №3, читач бібліотеки № 2; Москаленко Анастасія, ЗОШ № 7, 7 клас, Плетень Марія, ЗОШ №7, 6 клас – читачі дитячої бібліотеки; Сіманович Тетяна, ЗОШ № 8, 6 клас. – читач бібліотеки № 4.

     З метою визначення рівня ерудиції конкурсантів, змагання складалося з 6 конкурсів. Потрібно було під час літературної розминки швиденько дати відповіді на запитання одним словом «ТАК» чи «НІ»; вгадати пісні про літературних героїв; прослухати текстовий уривок, у якому змішалися різні казки, та назвати ці казки; дати відповіді на питання вікторини «Літературний калейдоскоп». Конкурсанти також представляли свої читацькі біографії, презентували улюблені книги, проявивши свої хороші читацькі навики, вміння аналізувати твір, висловити власну думку про прочитане.

Знання учасників конкурсу об’єктивно оцінювало журі у складі: Руденко Антоніни Володимирівни, ветерана педагогічної праці; Барановської Руслани Василівни, завідувача бібліотеки №1; Куліш Тетяни Василівни, завідувача бібліотеки ЗОШ № 4. Нелегким виявилося завдання для журі цьогорічного конкурсу, так як конкурсанти були добре підготовленими, мали відміннічитацькі щоденники, гарноорієнтувалися у книжковому просторі. Переможцями стали:

1 місце: Коваленко Анастасія, читач бібліотеки № 2 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська», учениця ЗОШ № 3, 7 клас.

2 місце : Сіманович Тетяна, читач бібліотеки № 4 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська», учениця ЗОШ № 8, 6 клас

       Переможці отримали грамоти, інші учасники – подяки за участь у конкурсі.

Працівники бібліотек Комунального закладу найкращим читачам, учасникам конкурсу, вручили подарунки.

Конкурс закінчився, але залишились приємні, гарні враження від спілкування та знайомства.

       Бажаємо нашим учасникам конкурсу успіхів у навчанні, нехай  книга стане гарним і добрим супутником на все їхнє життя!

                       Ваші друзі-книжки чекають на зустріч з Вами в бібліотеках міста!

                                                                                      Чумаченко Н.О.,

бібліотекар КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська

 

ФОТОВИСТАВКА У ВІКНІ БІБЛІОТЕКИ

       З нагоди 222-ї річниці міста Вознесенська бібліотека №1 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» створила креативну фотовиставку «Місто, в якому я живу», яку можуть побачити перехожі.

kolaj5

 

 

 

«МІСТО МОЄЇ ДОЛІ»

           Під такою назвою пройшов святковий захід, присвячений Дню міста, 25 травня на Північному масиві, організований бібліотекою №4. Організатори провели його у формі «відкритого» мікрофону, в рамках якого кожен бажаючий мав можливість привітати своїх земляків зі святом Вознесіння та з 222-ю річницею міста.

Привітання вознесенцям адресували і бібліотекарі, і наймолодші мешканці міста – вихованці дошкільних навчальних закладів мікрорайону, і юні спортсмени, і творчі люди старшого покоління, читачі бібліотеки, і, навіть, гості міста, яких давно зачарував Вознесенськ.

ph7

 

Міжнародна культурно-освітня поїздка «Гуманітарно-медична співпраця»

З метою розвитку волонтерського руху, відвідування медичних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн з 23 по 30 квітня 2017 року планується міжнародна поїздка до Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії. Організаторами поїздки є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця», Литовський національний центр крові, Естонська громадська організація «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури України, Міністерства охорони здоров’я України, Посольства Литовської Республіки в Україні.

Взяти участь у зазначеній поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, головні лікарі, медичні працівники лікувально-профілактичних закладів, викладачі, студенти вищих медичних навчальних закладів тощо. Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки.

З орієнтовною програмою Міжнародної культурно-освітньої поїздки та переліком документів, необхідних для оформлення шенгенської візи можна ознайомитись на  сайті Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» за посиланням:

 http://sds.in.ua/2017/01/vidbudetsya-mizhnarodna-kulturno-os-4/

 

 

Брати Капранови презентують новий роман у місті Вознесенську

 

           Відомі українські письменники та видавці Брати Капранови презентують новий історичний  роман «Забудь-річка» 26 квітня 2017року, о 16:00. Захід відбудеться в Ліцеї «Інсайт» (вул. Героїв України, 5).

 

        Брати Капранови про новий роман: «Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. За багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні. Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями в кожній українській родині».   Журналіст, критик Юрій Макаров про роман: «Молода жінка-юристка із прихованим шармом і зрілий чоловік-помічник капітана далекого плавання – цілком очікуваний дебют для жіночого роману (маються на увазі не гендерні упередження, а сталий мейнстрімівський жанр). Чекайте палкого, геть не платонічного кохання! Аж раптом виявляється, що за цією нібито легковажною диспозицією ховається не просто зіткнення двох доль, а двох світів, точніше, двох Україн, кожна зі своїм історичним досвідом, але спільними травмами і втратами. Інтрига, закручена на початку розлогого тексту, не відпускає до самого кінця роману».   Під час презентації можна буде поспілкуватися з письменниками, придбати роман «Забудь-річка» та інші книги Братів Капранових, взяти автограф. Вхід вільний. 

ph8

 

 

 

 

Конкурс фоторобіт

Шановні вознесенці!

           Наближається 222-а річниця з часу заснування Вознесенська. У зв’язку з цією світлою датою, у рамках краєзнавчих днів «Місто моєї долі», з 24 березня в День визволення Вознесенська до 23 травня 2017 року бібліотека №1 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» проводить конкурс фоторобіт «Місто, в якому я живу». 

Головна мета конкурсу:

- відкриття та популяризація найкращих, найунікальніших куточків нашого міста за допомогою фотографії;

- залучення жителів міста до дій - треба діяти, розвиватись і показувати свої таланти!

Учасниками фотоконкурсу можуть бути фотографи-професіонали або аматори.

Для участі у фотоконкурсі приймаються фотографії, які безпосередньо стосуються міста Вознесенська та його околиць. Передати усю його красу та унікальність, поділитись своїми поглядами та любов’ю до рідного міста може тепер кожен житель. Покажіть, який Вознесенськ у ваших очах! Що, на вашу думку, найкраще у нашому місті? Не проходьте повз вже давно знайомий маршрут, а погляньте, по новому, на звичайні речі, які вас оточують, вийдіть з рутини повсякденності, адже все може стати незвичайним, чарівним, новим, варто тільки звернути на це увагу.

Фотороботи надсилаються на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. чи подаються особисто в роздрукованому (розміром А4)або електронному вигляді (формат jpg) до 22 травня 2017 року до бібліотеки №1 за місцем знаходження: місто Вознесенськ, вул. Соборності, 15. Роботи приймаються щодня з 10.00 до 17.00, крім п’ятниці та суботи. Фотороботи подаються із зазначенням на зворотному боці: назви фотографії, прізвища, ім’я, по батькові, року народження та контактного номера.

Переможців конкурсу визначить компетентне журі. Нагородження переможців відбудеться 23 травня 2017 року. Кращі фотографії будуть використані для створення святкової виставки-презентації «Місто, в якому я живу» в бібліотеці №1. Виставка відкриється 25 травня, в день Вознесіння Господнього, коли місто Вознесенськ розпочинає відзначення річниці з часу заснування. За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном 3-23-34.

Не обов’язково бути професіоналом, щоб побачити барви нашого буття в дійсності, треба додати лише краплю індивідуальності і знімок буде неперевершеним. Ми бажаємо всім учасникам удачі, везіння та віри в себе. Не вагайтесь, спробуйте! І хто знає, можливо, цього разу колесо фортуни обере вас.

 

Бібліодворик дитячої бібліотеки – дітям про серпневі свята, звичаї та традиції

     Ось майже і промайнуло тепле літечко. У другій половині серпня всі православні християни святкують дні, які в народі називають Маковим, Яблучним та Хлібним Спасами.

19 серпня у дитячій бібліотеці , на бібліодворику літнього змістовного відпочинку, зібралися користувачі бібліотеки, діти першого житлового масиву, вихованці Центру соціально – психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Вознесенської міської ради для того, щоб долучитись до серпневих традицій наших дідів, батьків та прадідів.

Ведучі розповіли дітям про серпневі свята. Перший Спас – це Свято радості, плодоносності, природи, який називається Маковія. У цей день освячують квіти, як символ красивого і корисного, а також плоди найяскравішої і найсильнішої з квіток – маківки. Цього дня несуть до церкви освячувати букет –«маковійчик», який у православних наділений чудодійною силою - люди вірять, що букет на Маковія принесе їх родині здоров'я і благополуччя. Букет кожен має компонувати власноруч з квітів, які ростуть на нашій землі.

Діти, які цього дня були учасниками заходу, також зібрали свій «маковійчик», погравши у гру «Збери «маковійчик», відгадавши загадки про квіти.

Про Другий Спас – Яблучний , присутні слухали з особливою увагою, адже це - одне з найбільших хліборобських улюблених свят. Його називають також Святом врожаю. За традицією, на яблучний Спас у бібліотеці також був накритий стіл дарами, які нам в цей час дарує природа: плодами лісів, садів та городів. А як цікаво діти збирали, погравши у гру «Збери кошик», кошик з дарами, які нам приніс Другий Спас! У слов'ян яблуня символізує достаток, крім того, яблука в тисячолітній народній творчості уособлювали вічну молодість і безсмертя, тож діти також згадали прислів’я, приказки та прикмети про Спасівку та цікаві факти про яблуню та яблуко, як символ цього Свята.

У народних казках багато сюжетів пов'язано із яблунею та яблуками. Саме тому під час святкового заходу не забули згадати і про книги, сюжети яких пов’язані із чарівним, наливним, золотим та медовим яблуком. Присутні ще раз перегорнули сторінки чарівних казок : «Гуси – Лебеді», «Білосніжка та семеро гномів», «Рум’яні яблука» та прослухали поетичні твори Олени Надутенко «Яблуневий Спас», Марії Познанської «Сонячне яблуко», Тетяни Майданович «Яблука із Дерева Життя» та інші.

Працівники бібліотеки запросили присутніх пограти у гру «Вгадай», де дівчатка ховали яблучка, а хлопчики вгадували, в якій руці яблуко. А як весело грали діти в гру – розвагу «Вгадай фрукт та овоч на дотик та запах».

А зовсім скоро на нас чекає ще й Третій Спас – Горіховий, який ми будемо відзначати 29 серпня і який ще називають Хлібним, Полотняним та Спасом Нерукотворного Образу Христа Спасителя. Цікаві народні прикмети цього Спасу: «Прийшов Спас – готуй рукавиці про запас», «Прийшов Спас — пішло літо від нас».

Серпень багатий на свята, звичаї та традиції! То ж хай серпневі свята принесуть у кожну вознесенську родину злагоду, добро, добробут та достаток!   Ми всім бажаємо міцного здоров’я, щастя, тепла, уваги від рідних та близьких! Нам, кожному, потрібно вдосконалюватися духовно, адже найголовніший плід нашого земного буття - то наше духовне перетворення.

Бібліотеки Комунального закладу «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» мають ще дуже багато змістовних інформацій про звичаї, свята та традиції нашого народу.

Завітайте до нас – разом з книгою ми знайдемо відповіді на багато питань, відкриємо нові грані сприйняття світу, про які колись ми, навіть, могли і не знати.

 

                                                                           КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»

kolaj6

 

Зустрічаймо Другий фестиваль класичної музики «Класична мелодія степу»!

           Вже вдруге у нашому місті 15-17 вересня в парку Січової Слави проходитиме Фестиваль класичної музики «Класична мелодія степу» – не просто фестиваль, а незабутній вечір класичної музики на заході сонця у виконанні молодих професійних музикантів та солістів з різних куточків України та учнів Дитячої музичної школи міста Вознесенська.

Ініціаторами створення фестивалю є наш видатний земляк Дмитро Медоліз, концертмейстер групи флейт Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України, солістка оркестру Київського національного академічного театру оперети – Анастасія Лук’яненко та міський голова Віталій Луков.Тож для любителів музики пропонуємо нову концертну програму, яка перенесе наших слухачів та гостей у світ музичної феєрії. 

Зустрінемо осінь на хвилях чарівної музики!

 

НА ХВИЛЯХ «КЛАСИЧНОЇ МЕЛОДІЇ СТЕПУ»

             15-17 вересня наш рідний Вознесенськ занурився у незрівняний, чарівний світ класичного музичного мистецтва, провідниками до якого стали  професійні солісти, музиканти - лауреати та дипломанти регіональних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Мешканці та гості міста стали свідками урочистої та яскравої події. Під патронатом міського голови Віталія Лукова , за ініціативи  нашого земляка Дмитра Медоліза, соліста симфонічного оркестру Національної філармонії України та солістки Київського Національного академічного театру оперети Анастасії Лук’яненко відбувся Другий фестиваль класичної музики «Класична мелодія степу».

В минулому році на Першому фестивалі класичної музики Віталй Луков пообіцяв придбати новий білий рояль для Дитячої музичної школи, а учасникам - зіграти  на цьому музичному інструменті на фестивалі у 2017 році. Обіцянку було виконано. Депутати Вознесенської міської ради підтримали ініціативу міського голови та виділили кошти на придбання нового роялю.

Фестиваль класичної музики просто неба відкрив лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів хор «Барви» Миколаївського національного університету ім.. В.О.Сухомлинського. Продовжили вечір наші незрівнянні музиканти: Дмитро Медоліз (флейта), Анастасія Лук’яненко (фортепіано), Дмитро Таран (валторна), Олег Мороз (кларнет), Марина Кучма (скрипка), Дмитро Гудима (гобой), Олександр Саєнко (фагот), Ірина Сидоренко (віолончель), Юлія Засімова (вокал), Білич Михайло (скрипка).

Вперше за свою творчу історію молода талановита  родина Медолізів зібралася на одній сцені. До складу сімейного квартету увійшли  їх сини Тимофій та Ілля Медолізи – майбутні видатні музиканти.

Захоплюючим був концерт Дитячої музичної школи другого дня фестивалю. Усі учасники концерту ще юні, але вже є професійними виконавцями і  мають свої перші музичні нагороди. Вони є лауреатами та дипломантами обласних та регіональних конкурсів іфестивалів: Вадим та Артем Маток, Юлія Копієвська, Максим Сигалет, Богдан Тітух, Вікторія Юрпольська, Софія Хачіян, Ганна Гришина, Анастасія Вольська, Лілія Леванчук, Ганна Ковальчук. Допомагали їм у проведенні концерту викладачі: Юлія Тимофєєва, Світлана Насипан, Юлія Ткаченко, Надія Привалова, Тетяна Ісакова, Вадим Галицький, Вікторія Гінкул.

Найбільш яскравою концертною програмою відзначився  третій  день «Класичної мелодії степу», на який прийшли близько 400 вознесенців. Для мешканців Північного мікрорайону, за сприяння міської влади, було організовано безкоштовний автобус.

 Нажаль, цей день був затьмарений звісткою про одеську трагедію, пов'язану із загибеллю дітей. Про це у своєму виступі згадав і міський голова Віталій Луков. Тож, на початку програми вознесенці вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання, а концерт розпочався із твору Томазо Альбіноні «Адажіо».

Участь у гала-концерті 17 вересня взяли солісти та музиканти Національної філармонії України, Київського Національного академічного театру оперети, Національної опери України ім. Т.Г Шевченка, Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, камерного ансамблю «Київ»  та камерного оркестру «Арс Нова» Миколаївської обласної філармонії, які подарували шанувальникам класичної музики справжню насолоду від творів всесвітньо відомих класиків. Вдячна публіка гучними оваціями супроводжувала кожен їх виступ.

Міський голова подякував всім учасникам  фестивалю «Класична мелодія степу» та відзначив їх сертифікатами. А вознесенці повернулися додому з незабутніми враженнями та очікуваннями на Третій фестиваль класичної музики у нашому місті.

Велика подяка генеральному спонсору проекту: ТОВ СП «Нібулон» в особі генерального директора  Олексія Вадатурського, спонсори фестивалю: ПП «Укрінтерпостача» в особі директора Еріка Григоряна, ПП «Мета» в особі директора Олега Ткачука.

Особливо хочеться відзначити підприємців, які зробили свій благодійний внесок в проведення фестивалю - Катерину Наградську, Мурмана Піпію, Миколу Цеплого, Олега Костюкова, Ірину Добрицю, Діану Житню, Михайла Цимбалюка, Оксану Виноградову.

Дякуємо усім за підтримку та свято для вознесенців.

ph9

ph10

 

Подяка бібліотеці з нагоди свята

             С праздником тебя, наша любимая библиотека третьего микрорайона!

Я, Баранова Ольга Викторовна, в 2014 году приехала в город Вознесенск с сыном Вячеславом, так как в Донецке начались военные действия. С 2015 года мы живем на  3-ем микрорайоне.  Узнали, что на районе есть библиотека № 4.  И вот мы с сыном пришли в библиотеку. Как было приятно, что здесь нас встретили с улыбкой, как давно знакомых людей. Коллектив библиотеки – это добрые и приветливые специалисты: Дубова Елена

Анатольевна, Инна Анатольевна Кучер, Ирина Ярославовна Долженко, Альбина

Валентиновна Шевченко. Здесь всегда выслушают, дадут совет. Всегда находят время, чтобы пообщаться со всеми, кто пришел в библиотеку. Мы с сыном – частые посетители библиотеки. Каждый раз отмечаем, с каким вниманием работники библиотеки встречают пенсионеров, советуют им книги, новые периодические издания, консультируют по любым вопросам. А сколько времени уделяется школьникам! Детям нравится приходить в библиотеку. Интересные мероприятия, встречи друзей, обсуждение выходных и прочитанных книг, коллективный просмотр мультфильмов, выполнение творческих заданий – ради этого прямо со школы дети спешат в библиотеку.

  Здесь всегда уютно, интересно. Радует современное оформление помещений. Работники библиотеки и чаем угостят, предложат принять участие в конкурсах, викторинах,

интересных акциях. Здесь активны все: дети, пенсионеры, молодежь.

  В этом году, 1 сентября, мой сын стал первоклассником.  Ему всегда нравилось наблюдать, как дети самостоятельно в библиотеке читают книжки, детские журналы. А теперь сам старается усердно научиться читать. Жаль, что новыми книжками библиотека пополняется очень редко. А нам и нашим детям они очень нужны!

  Приближается праздник – Всеукраинский день библиотек. В нашей жизни мы успели побывать в библиотеках и других городов. Но наша библиотека № 4 – лучшая! И посетители – лучшие! Мне, как маме, очень приятно, что именно в библиотеке мой сын нашел новых друзей, они общаются, старшие – помогают младшим разбираться в сложных вопросах. И что важно: все услуги в библиотеке бесплатные. Можно работать на компьютере, получать почту, общаться с друзьями и знакомыми.  А таких библиотекарей, как у нас в «четвертой» – уж точно нигде нет. Встретят с улыбкой, спросят, как дела. Каждого встречают у нас – как очень близкого человека. А для посетителей – это очень важно, чувствуешь себя нужным, а потому возвращаешься сюда снова и снова. 

  Огромное спасибо Вам, наши работники библиотеки третьего микрорайона!

Мы благодарны Вам за внимание, чуткость, доброту, улыбку, безотказное и терпеливое отношение к своим читателям. Мой сын с удовольствием спешит в библиотеку. Это – ваша заслуга. С первого дня, как впервые мы пришли сюда, мы чувствуем тепло и заботу. Меня радует, что у моего сына есть желание читать книжки, узнавать что-то новое, вместе с друзьями спешить в библиотеку.

  Желаю вам побольше читателей разных возрастов, побольше новой литературы!  Оставайтесь такими же, преданными своей профессии, передавайте посетителям щедро любовь к чтению. Счастья Вам, крепкого здоровья, мира, добра, хорошего настроения.

  Ваши читатели из Донецка:

Ольга и сынок Вячеслав

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018