СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

27696091
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
8975
11920
75194
429479
579432
27696091

Ваша ІР адреса: 172.20.0.5
2025-08-16 16:28

Календар

Серпень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Про регіон

Що ми їмо і скільки? Друк E-mail

 

         Здорове харчування – один із фундаментальних факторів, що підтримують здоров’я людини, сприяють росту і розвитку організму, підвищують імунітет і захищають від несприятливої екологічної ситуації, що оточує нас сьогодні. Воно передбачає гармонійне споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів – основних речовин, які містяться в харчових продуктах.

За даними Головного управління статистики, в середньому одним мешканцем області за 2010 рік було спожито близько 47 кг м’яса та м’ясопродуктів, що на 6% перевищує рівень 2009 року, 283 шт. яєць (на 8%), 123 кг хлібопродуктів (на 3%), 148 кг овочів і баштанних продовольчих культур (на 8%) та 45 кг плодів, ягід і винограду (на 7%).

Разом з цим, зменшилося споживання риби та рибних продуктів на 9% і склало 16 кг на одну особу за рік, молока та молочних продуктів – на 6%      (220 кг), цукру та олії – на 3% (40 кг та 17 кг відповідно), картоплі – на 1%     (92 кг).

Калорійність середньодобового раціону населення збільшилась у порівнянні з 2009 роком на 1% і склала 3041 ккал на одну особу.

Слід зазначити, що обласний рівень споживання деяких продуктів харчування був вищий, ніж у цілому по Україні, зокрема, олії – на 16%,  риби та рибних продуктів – на 13%, хлібопродуктів – на 10%, цукру – на 7%, молока та молочних продуктів – на 6%, овочів та баштанних продовольчих  культур –     на 3%.

Опубліковано: Четвер, 01 вересня 2011

Vyzir O. Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека. Всі права застережено.