Про регіон
Стан сільського господарства області у січні–травні 2016 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області у січні–травні 2016р. загальний обсяг продукції сільського господарства, порівняно з січнем–травнем 2015р., зменшився на 2%, у т.ч. в аграрних підприємствах – на 7%, у господарствах населення – на 1%.
Господарствами усіх категорій реалізовано на забій 13,1 тис.т худоби та птиці (у живій масі), що на 5% менше ніж у січні–травні 2015р., вироблено 132,7 тис.т молока (на 0,2% більше), одержано 109,7 млн.шт яєць (на 15% менше) та 13 т вовни (на 28% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 82%, молока – 87%, яєць – 56%, вовни – 92%.
Станом на 1 червня 2016р., у порівнянні з відповідною датою 2015р., в цілому по області кількість великої рогатої худоби скоротилася на 2% (становила 165,3 тис. голів), зокрема корів – на 3% (79,4 тис. голів), свиней – на 5% (119,1 тис. голів), птиці – на 9% (3260 тис. голів), наразі поголів’я овець та кіз зросло на 3% (73,5 тис. голів).
Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами власно виробленої продукції у січні–травні 2016р. порівняно з січнем–травнем 2015р. зменшився майже на 25%, у т.ч. продукції рослинництва – на 26%, тваринництва – на 6%. Середні ціни продажу зросли на 17%, зокрема на продукцію рослинництва – також на 17%, тваринництва – на 15%.