СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21474260
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
7514
9533
40858
253960
330919
21474260

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 15:26

Про регіон

Змінено правила і процедури здійснення реєстрації місця проживання громадян Друк E-mail

   З 04.04.2016 року у зв`язку з набранням чинності норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» змінено правила і процедури здійснення реєстрації місця проживання громадян.

Повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, формування та ведення відповідного реєстру територіальної громади передано органу реєстрації - виконавчому органу сільської, селищної або міської ради, сільському голові (у разі якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено).

Органи реєстрації здійснюють реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради, та  вносять інформацію до реєстру територіальної громади (який створюється, ведеться та адмініструється відповідним органом реєстрації  для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці) з внесенням надалі відповідної інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Загальна процедура та вимоги щодо переліку документів, які необхідні для реєстрації, суттєво не змінилися. Штампи про реєстрацію проставляють органи реєстрації, за винятком випадків відновлення втрачених документів та оформлення першого паспорта громадянина України.

Таким чином,  Державна міграційна служба втратила функцію реєстрації місця проживання громадян. Для здійснення реєстрації чи зняття з реєстраційного обліку громадяни мають звертатися до міських, селищних та сільських рад.

За станом на 04.04.2016 на території Миколаївської області отримали повноваження з реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних  осіб: 5 - міських рад  обласного значення, 4 - міські ради районного значення, 17 -  селищних рад, 285 - сільських рад та  Куцурубська об’єднана територіальна громада».

Опубліковано: Понеділок, 04 квітня 2016