Про регіон
Аграрний сектор області у січні–серпні 2015 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області, у січні–серпні 2015р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–серпнем 2014р., знизилося на 8%, зокремапродукції рослинництва – на 7%, тваринництва – на 11%.
На початок вересня зернові та зернобобові культури скошено й обмолочено на площі 802,2 тис.га, що складає майже 84% до площ, посіяних під урожай поточного року. Валовий збір зерна у початково оприбуткованій вазі становив 24989,4 тис.ц, на 5% більше ніж торік.У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 31,2 ц зерна, що на 1 ц більше ніж у минулому році.
Уповільнені темпи збирання соняшнику (зібрані площі менші ніж торік на 75%) призвели до зниження (на 68%) його валового збору, який становив 397,7 тис.ц.
Виробництво картоплі зменшилося на 8% (склало 1948,3 тис.ц), овочів відкритого ґрунту – на 4% (2398,3 тис.ц), плодів та ягід – на 2% (201,4 тис.ц).
У цілому по області реалізовано на забій 22,4 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 10% менше ніж за січень–серпень 2014р., вироблено 243,7 тис.т молока (на 7% менше), одержано 201,5 млн.шт. яєць (на 47% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 81%, молока – 89%, яєць – 51%.
Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами (крім малих) власно виробленої продукції за січень–серпень 2015р. порівняно з січнем–серпнем 2014р. зменшився на 11%, у т.ч. продукції рослинництва – на 8%, тваринництва – на 39%. Середні ціни продажу зросли в 1,8 раза, зокрема на продукцію рослинництва – також в 1,8 раза, тваринництва – на 37%.