Про регіон
Стан сільського господарства області у I півріччі 2015 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області у січні–червні 2015р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–червнем 2014р., знизилося на 42%, у т.ч. продукції рослинництва – на 70%, тваринництва – на 14%.
Скорочення обсягу виробництва продукції рослинництва зумовлено, насамперед, значно нижчими темпами збирання ранніх зернових культур. На початок липня зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) зібрано лише з 7% площ, посіяних під урожай п.р. (торік – з 35% таких площ). Валовий збір зерна у початково оприбуткованій вазі становив 1971,7 тис.ц (на 75% менше ніж торік).У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 34,5 ц зерна, що на 6,3 ц більше ніж у минулому році.
У цілому по області реалізовано на забій 16,5 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 10% менше ніж за січень–червень 2014р., вироблено 170 тис.т молока (на 9% менше), одержано 152,5 млн.шт. яєць (на 46% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 80%, молока – 89%, яєць – 49%.
Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами (крім малих) власно виробленої продукції за січень–червень 2015р. порівняно з січнем–червнем 2014р. зменшився на 17%, у т.ч. продукції рослинництва – на 14%, тваринництва – на 39%. Середні ціни продажу зросли в 1,9 раза, зокрема на продукцію рослинництва – у стільки ж разів, тваринництва – на 40%.