Про регіон
Виробництво напоїв у Миколаївській області у січні–травні 2015 року |
За даними Головного управління статистики, за 5 місяців поточного року підприємствами Миколаївської області вироблено 7,4 млн.далбезалкогольних напоїв (напоїв типу лимонаду, оранжаду, коли, тонізуючих напоїв і т.п.), що на 3,9%більше ніж за 5 місяців минулого року.
Випуск натуральної мінеральної води склав 0,8 млн.дал і зменшився на 8,3%. Також знизилось виробництво всіх видів фруктових та овочевих соків – на 18,5%, зокрема грейпфрутовогосоку – на 32,2%, яблучного – на 27%, ананасового – на 25,7%, сумішей фруктових та овочевих соків – на 19%, апельсинового соку – на 17%, виноградного – на 16,7% та томатного – на 14,6%. Загалом з початку року випущено 93,2 тис. тонн різноманітних соків.
Серед алкогольних напоїв зросло виробництво виноградного вина на 5,3%, коньяку – у 46 разів, проте випуск пива зменшився на 36,2%.
Слід зазначити, що миколаївськими підприємствами забезпечується значний внесок у загальнодержавне виробництво напоїв. За 5 місяців цього року ними випущено 52% всіх соків в Україні, 18% – безалкогольних напоїв та 6% – коньяку.