Про регіон
Підсумки роботи промисловості Миколаївської області за січень–квітень 2015 року |
За даними Головного управління статистики, у січні–квітні 2015 року проти січня–квітня минулого року промислове виробництво в Миколаївській області зменшилося на 14,8%. У добувній промисловості і розробленні кар’єрів випуск продукції знизився на 2,5%, у переробній – на 14,9%, на підприємствах з виробництва електроенергії – на 17%. Зокрема, атомною електростанцією вироблено на 20,5% (на 1,6 млрд.кВт-годин) електроенергії менше ніж за 4 місяці 2014 року, на теплових електростанціях – на 6,9% менше, проте, випуск електроенергії на гідроелектростанціях зріс на 7,5%, на вітрових та сонячних – на 31,1%.
У переробній промисловості зниження обсягу продукції зафіксовано на підприємствах текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 45%, з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції – на 13,6%, машинобудування – на 11,4%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – на 7,3%, металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів – на 6,8%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 6,3%.
Серед основних видів продукції випуск промислових установок для кондиціювання повітря скоротився на 80,3%, багатошарових ізолюючих виробів зі скла – на 76,8%,теплообмінників – на 60,6%, вантажопідіймачів і конвеєрів – на 42,2%, фільтрувальних або очищувальних машин й апаратів для рідин – на 37,2%, щебню – на 36,5%, сендвіч-панелей – на 33,3%, елементів збірних конструкцій для будівництва з цементу – на 11,4%, цементу – на 9%, граніту – на 6,4%, глинозему – на 4,9%. В той же час, зросло виробництво блоків та цегли з цементу – на 7,7%, електричних трансформаторів – на 8,3%,готових для використання бетонних розчинів – на 30%, однофазних електродвигунів змінного струму – на 41,5%, вентиляторів – на 88,3%, зварювального устатковання – у 2,5 раза.
Підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв обсяг продукції знижений на 12,5%. Так, менше випущено спредів – на 95,1%, круп – на 67,5%, жирних сирів – на 59,1%, рідкого обробленого молока – на 52,5%, вершкового масла – на 42,1%, ковбасних виробів – на 30,6%,фруктових, овочевих соків та їхсумішей – на 19,6%, макаронних виробів – на 13,5%, соняшникової нерафінованої олії – на 4,2%, свіжого неферментованого сиру – на 2%. Однак, зросло виробництво хліба та хлібобулочних виробів – на 3,1%, кисломолочних продуктів –на 9,2%, борошна – на 32,2%, алкогольних напоїв (коньяку, вина та вермуту)– на 33,2%, приготованих чи консервованих з доданням оцту овочів – на 37,3%, здобних виробів – на 85,9%, хрустких хлібців, сухарів і подібних підсмажених виробів – у 7,4 раза.