Про регіон
Стан сільського господарства області в січні–квітні 2015 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області у січні–квітні 2015р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–квітнем 2014р., знизилося на 14%, у т.ч. в аграрних підприємствах – на 30%, у господарствах населення – на 9%.
За розрахунками, на 1 травня п.р. всіма категоріями господарств ярі культури, з урахуванням пересіву по загиблих озимих і багаторічних травах, посіяні на площі 407,5 тис.га, що на 31% менше ніж торік. Зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) по ярому клину посіяні на площі 88,1 тис.га (на 8% менше), з них ячмінь – на 68,3 тис.га (на 11% менше).
Загалом по області реалізовано на забій 11,2 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 11% менше ніж за січень–квітень 2014р., вироблено 93,2 тис.т молока (на 9% менше), одержано 99,3 млн.шт. яєць (на 45% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 83%, молока – 87%, яєць – 44%.
У господарствах усіх категорій на 1 травня 2015р. у порівнянні з відповідною датою 2014р. поголів’я овець та кіз зросло на 4% (становило 73,3 тис. голів), свиней – на 0,2% (127,1 тис. голів), водночас поголів’я птиці скоротилося на 24% (3211,9 тис. голів), великої рогатої худоби – на 4% (168,8 тис. голів), зокрема корів – на 9% (82,0 тис. голів).
Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами (крім малих) власно виробленої продукції за січень–квітень 2015р. порівняно з січнем–квітнем 2014р. зменшився на 20%, у т.ч. продукції рослинництва – на 18%, тваринництва – на 30%. Середні ціни продажу зросли вдвічі, зокрема на продукцію рослинництва – в 2,1 раза, тваринництва – на 41%.