Про регіон
Підсумки роботи промисловості Миколаївської області у І кварталі 2015 року |
За даними Головного управління статистики, у І кварталі 2015 року проти відповідного періоду минулого року промислове виробництво в Миколаївській області зменшилося на 16,5%. На підприємствах з виробництва електроенергії обсяг продукції скоротився на 23,3%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – на 9,5%.
У переробній промисловості зафіксовано зменшення обсягу продукції на 12,9%, зокрема, у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 43,2%, у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 14,9%, у машинобудуванні – на 12,1%, у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 10,2%, у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів – на 5,4%.
Серед основних видів продукції випуск промислових установок для кондиціювання повітря скоротився на 85,4%, багатошарових ізолюючих виробів зі скла – на 78%, теплообмінників – на 51,1%, електроенергії – на 30,6%, фільтрувальних або очищувальних машин й апаратів для рідин – на 29,9%, вантажопідіймачів і конвеєрів – на 29,2%, декоративного і будівельного обробленого каменю – на 18,7%, сендвіч-панелей – на 14,3%, глинозему – на 3,6%. В той же час, зросло виробництво цементу – на 5,4%, блоків та цегли з цементу – на 7,9%, електричних трансформаторів – на 9,1%, готових для використання бетонних розчинів – на 43,8%, однофазних електродвигунів змінного струму – на 64,9%, граніту – на 78,3%, вентиляторів – у 3рази.
Підприємствами звиробництва харчових продуктів і напоїв обсяг продукції знижений на 8,3%. Так, менше випущено спредів – на 94,2%, крупі жирних сирів – на 64,9%, рідкого обробленого молока – на 55,9%, вершкового масла – на 39,6%, ковбасних виробів – на 30,5%, фруктових, овочевих соків та їхсумішей – на 18,2%, макаронних виробів – на 17,8%, їжі і готових страв з макаронних виробів – на 7%. Однак, зросло виробництво свіжого чи охолодженого м'яса свиней – на 5,1%, хліба та хлібобулочних виробів – на 5,7%, кисломолочних продуктів –на 10,6%, безалкогольних напоїв – на 15,8%,алкогольних напоїв (коньяку, вина та вермуту) – на 29,8%, солодкого печива та вафель – на 38,8%, борошна – на 41,5%. Випуск приготованих чи консервованих з доданням оцту овочів зріс у 2,2 раза, здобних виробів – у 2,4 раза, хрустких хлібців, сухарів і подібних підсмажених виробів – у 6,4 раза.