Про регіон
Стан сільського господарства області в січні–березні 2015 року |
За даними Головного управління статистики у Миколаївській області у січні–березні 2015р. загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з січнем–березнем 2014р., знизилося на 15%, у т.ч. в аграрних підприємствах –на 30%, у господарствах населення –на 9%.
За розрахунками, на 1 квітня п.р. всіма категоріями господарств ярі культури, з урахуванням пересіву по загиблих озимих і багаторічних травах, посіяні на площі 90 тис.га, що на 28% менше аналогічного показника минулого року. Зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) по ярому клину посіяні на площі 74,9 тис.га (на 15% менше), з них ячмінь – на 62,9 тис.га (на 17% менше).
Загалом по області реалізовано на забій 7,7 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 16% менше ніж за січень–березень 2014р., вироблено 60,3 тис.т молока (на 9% менше), одержано 70,6 млн.шт. яєць (на 45% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 83%, молока – 86%, яєць – 44%.
У господарствах усіх категорій на 1 квітня 2015р. у порівнянні з відповідною датою 2014р. поголів’я овець та кіз зросло на 9% (становило 71,1 тис. голів), водночас поголів’я птиці скоротилося на 26% (3010,6 тис. голів), великої рогатої худоби – на 8% (163,1 тис. голів), зокрема корів – на 10% (81,7 тис. голів), свиней – на 1% (130,2 тис. голів).
Загальний обсягреалізованої аграрними підприємствами (крім малих) власно виробленої продукції за січень–березень 2015р. порівняно з січнем–березнем 2014р. зменшився на 27%, у т.ч. продукції рослинництва – на стількиж, тваринництва – на 28%. Середні ціни продажу зросли в 2,1 раза, зокрема на продукцію рослинництва – в 2,2 раза, тваринництва – на 40%.