Про регіон
Про переробку винограду та виробництво виноматеріалів у 2014 році |
![]() |
![]() |
Виноградарство єважливою галуззю агропромислового комплексу. За розмірами площ насаджень, обсягами виробництва та переробки винограду Миколаївщина входить до трійки лідерів серед регіонів України.
Головне управління статистики узагальнило інформацію щодо переробки винограду та виробництва виноматеріалів за 2014р. Підприємствами області торік перероблено на виноматеріали 44,7 тис.т винограду, що на 37% менше ніж у 2013р. У структурі сортового складу переробленого винограду найзначніша частина припадає на Мускат (16% загальної кількості), Аліготе (15%).
Середня масова концентрація цукрів переробленого виноградув 2014р. склала 183,2 г/дм3(на 1% нижче рівня 2013р.), в тому числі власно вирощеного – 182,1 г/дм3 (на 1% нижче) та закупленого – 183,3г/дм3 (на 0,5% нижче).
Загальний випуск виноматеріалів у порівнянні з 2013р. зменшився на 35% і склав 3,2 млн.дал. Із загального обсягу вироблених виноматеріалів найбільша частка припадає на виноматеріали для випуску столових вин (47%), шампанські та ігристі (38%).