Про регіон
Підсумки роботи промисловості Миколаївської області у І півріччі 2014 року |
![]() |
![]() |
За даними Головного управління статистики, у І півріччі 2014 року промислове виробництво в Миколаївській області збільшилось на 0,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Нарощення обсягів продукції спостерігалося у виробництві електроенергії – на 25,7%. Атомною електростанцією випущено електроенергії на 2322,8 млн.кВт.годин більше ніж за 6 місяців минулого року (на 28,3%). Водночас, менше вироблено електроенергії тепловими електростанціями – на 12,2%, гідроелектростанціями – на 9,9%, електростанціями, які використовують відновлювальні джерела енергії (вітру та сонця) – на 0,6%.
Віншихгалузях промисловостіобластізафіксований спад. Зокрема значно скоротився випуск продукції у виробництві готових металевих виробів – на 48,8%, добуванні каменю, піску та глини – на 32,1%, текстильномувиробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 20,6%, виготовленні виробів з паперу та картону – на 14,3%. Крім цього, зменшено обсяги у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) – на 10%, машинобуду-ванні – на 8,1%, металургійному виробництві – на 5,2%, виробництві хімічних речовин та хімічної продукції – на 3,1%.
У виробництві харчових продуктів і напоїв обсяг продукції знизився на 5,1%, за рахунок його скорочення на підприємствах з виробництванапоїв – на 15%.
Водночас, підприємствами з виробництва харчових продуктів одержано приросту на 1,2%, зокрема з перероблення та консервування риби – на 7,6%, з виробництва олії та тваринних жирів – на 12,4%, з виробництва інших харчових продуктів (цукерок, соусів, гірчиці, їжі та готових страв, спредів тощо) – на 75,7%. Однак, менше випущено продукції підприємствами з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості– на 34,3%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 12,8%, м'яса та м'ясних продуктів – на 8,6%, з перероблення та консервування фруктів і овочів – на 7%, з виробництва готових кормів для тварин – на 3,2% та молочних продуктів – на 2,2%.