Про регіон
Виробництво молочної продукції у Миколаївській області у січні–лютому 2014 року |
![]() |
![]() |
За даними Головного управління статистики, підприємствами області з виробництва молочних продуктів у січні–лютому поточного року обсяг продукції збільшено на 1,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема зріс випуск жирних сирів – на 5,2%, вершкового масла – на 15,9%, обробленого молока – на 77%, сухого знежиреного молока – на 86,3%. Водночас, знизилось виробництво кисломолочних продуктів – на 14,8%, свіжого неферментованого та кисломолочного сиру – на 5,8%, згущених молока і вершків – на 5,4%.
Лідерами галузі у нашому регіоні традиційно залишаються акціонерні товариства "Баштанський сирзавод", "Лакталіс-Миколаїв" та "Первомайський молочноконсервний комбінат", які забезпечують понад 90% загальнообласного обсягу реалізованої молочної продукції.
За 2місяці цього рокупідприємствами області вироблено 21% загальнодержавного обсягу свіжого неферментованого та кисломолочного сиру, 6% жирних сирів, 4% кисломолочних продуктів та по 3% обробленого молока та вершкового масла.