Про регіон
Про переробку винограду та виробництво виноматеріалів в області |
![]() |
![]() |
Виноградарство традиційно є однією з найбільш ефективних та високоприбуткових галузей сільськогосподарського виробництва області. За розмірами площ насаджень, обсягами виробництва та переробки винограду Миколаївщина входить до трійки лідерівсеред регіонів України.
Головне управління статистики узагальнило інформацію щодо переробки виноградута виробництва виноматеріалів за 2013 р. Підприємствами області торік перероблено на виноматеріали 71,2 тис.т винограду,щона 32% більше ніж у 2012 р.У структурі сортового складу переробленого винограду найзначніша частина припадає на Шардоне (18%), Аліготе і Мускат (по 11% кожного сорту).
У 2013р. порівняно з попереднім роком середня масова концентрація цукрів переробленого виноградумайже не змінилась і склала 184,3 г/дм3.
Загальний випуск виноматеріалів у порівнянні з 2012р. збільшився на 34% і склав 5,0 млн.дал. Із загального обсягу вироблених виноматеріалів найбільша частка припадає на виноматеріали для випуску столових вин (65%), шампанські та ігристі (26%).