СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

25457144
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
1675
14384
1675
369389
531706
25457144

Ваша ІР адреса: 172.20.0.2
2025-04-21 02:41

Календар

Квітень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Про регіон

Сьогорічні цінові зміни на споживчому ринку молока, молочної продукції, яєць в області Друк E-mail

 

Молоко, молочні продукти, яйця є вагомою складовою раціону харчування людини, їжею щоденного попиту. Тому кожного споживача цікавить цінова ситуація на ринку зазначеної продукції.

За даними Головного управління статистики, за 11 місяців 2013 року молоко, сир та яйця стали коштувати на 6,7% більше. Серед цієї групи товарів молоко подорожчало на 3,1%, зокрема, молоко пастеризоване жирністю до 2,5% включно – на 5,7%, з підвищеним вмістом жиру – на 0,4%.

Кисломолочна продукція зросла в ціні на 8,3%, а саме: кефір – на 9,1%, йогурт – на 5,2%.

Сири стали дорожчими на 4,4%, з них сири тверді типу Емменталь – на 11%, типу Едам – на 4,9%, розсольні – на 8,5%, м’які нежирні– на 6,4%, сиркова маса – на 5,6%, натомість, сири м’які жирнізнизились в ціні на 3,6%.

Сметана подорожчала на 4,2%, у т.ч. сметана жирністю до 15% включно– на 17%, одночасно з підвищеним вмістом жиру подешевшала на 0,8%.

Втратили свою колишню доступність для значної кількості місцевого населення яйця, які стали обходитися споживачам області на 15,8% дорожче, та у листопаді п.р. в торговій мережі коштували в середньому 11,18 грн. за десяток.

Опубліковано: Четвер, 19 грудня 2013

Vyzir O. Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека. Всі права застережено.