Про регіон
Сьогорічні цінові зміни на продовольчому споживчому ринку області |
![]() |
![]() |
Не секрет, що продукти харчування являються пріоритетною складовою бюджету кожної сім’ї. Так, за даними Головного управління статистики, одним домогосподарством Миколаївщини на придбання продуктів харчування та безалкогольних напоїв у ІІІ кварталі 2012р. витрачалось у середньому 1727 грн. на місяць, що у структурі грошових витрат становило близько 45%. Саме тому в стабільності цінової ситуації на продовольчому ринку зацікавлений кожен споживач.
За два місяці поточного року на споживчому ринку Миколаївщини продукти харчування подорожчали на 0,1%.
Серед них овочі стали коштувати на 2,9% більше, зокрема, огірки, помідори, гарбузи, перець салатний зросли в ціні на 6,7%, картопля – на 5,1%, коренеплоди (буряк, морква), цибуля та гриби – на 0,5%.
Ціни на хліб і хлібопродуктипідвищились на 2,3%. Хліб подорожчав на 5,3%, що зумовлено, головним чином, підвищенням цін виробниками. Поміж хлібної продукції хліб житній, житньо-пшеничний зріс в ціні на 7%, пшеничний з борошна першого ґатунку – на 6,5%, вищого – на 5,9%, батон – на 5,1%. Також зросло в цінімолоко – на 3%, яблука – на 2,4%, сметана – на 1,4%.
Водночас, цукор став обходитися споживачам на 5,1% дешевше, цитрусові – на 3,6%, сало – на 3,1%, сухофрукти – на 2,8%, яйця – на 1,8%, м’ясо та м’ясопродукти – на 1%, з них яловичина – на 3,6%, свинина – на 2,8%, птиця – на 1%.