Про регіон
Витрати на харчування в домогосподарствах Миколаївщини |
![]() |
![]() |
Головне управління статистики повідомляє, що за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2011 році, домогосподарства Миколаївської області в середньому витрачали майже половину сімейного бюджету на харчування (включаючи харчування поза домом). Це найбільш вагома стаття витрат, при цьому малозабезпечені сім’ї витрачали на харчування 63,4% сімейного бюджету, заможні – 29,9%.
Однією особою в середньому за місяць спожито 5,3 кг м’яса й м’ясопродуктів, 18,9 кг молока й молокопродуктів, 21 шт. яєць, 2,1 кг риби й рибопродуктів, 3,6 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,9 кг олії та інших рослинних жирів, 8 кг картоплі, 12,2 кг овочів і баштанних, 4,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,5 кг хліба та хлібних продуктів.
Найбільш заможні родини споживали в середньому на одну особу в 1,5–3 рази більше, ніж малозабезпечені, рибних продуктів, овочів, м’яса, молока та молокопродуктів, фруктів та ягід.