СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21471400
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
4654
9533
37998
251100
330919
21471400

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 09:20

Миколаївщина

Трикратський ліс Друк E-mail

trykratsky-lis-min-min

Трикратський ліс – унікальні рукотворні лісонасадження на річці Арбузинка Миколаївської області, які за своєю красою не поступаються Софіївському парку в Умані.

В XIX ст. у посушливих степах Миколаївщини граф Скаржинський створив неподалік свого маєтка справжній зелений оазис. Трикратський ліс складається з декількох урочищ, які плавно перетікають одне в одне. З «Васильєвої пасіки» потрапляєш в «Лабіринт», з «Літнього хутора» – в «Мироновий гай» і «Виноградний сад».

Є тут і могутні дуби, яким більше 200 років, і озеро, повне риби, і бізони, і навіть невелика популяція лелек. Та найбільше Трикратський ліс славиться своїми звивистими стежками та безліччю невеликих мостів через річку Арбузинка. За це він отримав назву «Лабіринт».

Сьогодні Трикратський ліс – заповідна територія, яка входить до складу Національного парка «Гранітно-степове Побужжя».

Цікаві факти

Поруч із Трикратським лісом знаходиться ще одна перлина Миколаївщини, Актовський каньйон.

Незважаючи на те, що в лісі живуть дикі звірі, зокрема олені, лані та косулі, полювання заборонено – це заповідна територія.

Місцеві стверджують, що в останні роки у них не буває зими. У грудні на схилах вони милуються зеленими травами і фіалками, випасають корів і кіз.

stejka-min-min

Як дістатись

До Трикратського лісу можна дістатись громадським транспортом – автобусом від Миколаєва до Вознесенська, а далі маршрутним таксі до Трикрат. Машиною треба їхати трасою Київ-Миколаїв та після міста Вознесенськ не пропустити поворот на Трикрати. Місцеві жителі без проблем підкажуть подальший маршрут.

 

Джерело: https://www.mk-oblrada.gov.ua/trykratskyy-lis

Опубліковано: Середа, 24 липня 2019