Економіка
Результати діяльності промисловості Миколаївської області за 4 місяці 2012 року |
За даними Головного управління статистики, за 4 місяці 2012 року промислове виробництво в області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 11,5% (в цілому по Україні – на 0,7%). За величиною темпу приросту Миколаївська область зайняла 3 місце серед регіонів держави.
Нарощення обсягів продукції відбулось у всіх основних галузях промисловості, за виключенням легкої промисловості, де падіння виробництва склало 33,9%.
Значного зростання обсягу продукції одержано у виробництві та розподіленні електроенергії – на 33,3%. За 4 місяці цього року енергогенеруючим комплексом області вироблено 7,4 млрд.кВт-годин електроенергії (11% в Україні), що на 2 млрд.кВт-годин більше ніж за 4 місяці минулого року.
У машинобудуванні випуск продукції нарощений на 1,5%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – на 5,5%, у хімічній і нафтохімічній промисловості – на 5,9%, у добувній промисловості – на 8,7%, у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції (будматеріалів) – на 13%. Найбільше зростання обсягу продукції відмічено у целюлозно-паперовому виробництві – у 5,5 раза, що зумовлено діяльністю підприємств з випуску гофрокартону та виробів з нього.
У виробництві харчових продуктів і напоїв одержано приросту на 5,5% (в цілому по Україні виробництво у цій галузі знизилось на 0,1%). Підприємствами області більше ніж за 4 місяці минулого року випущено таких основних видів харчової продукції, як свіжого неферментованого і кисломолочного сиру – на 7,2%,молока – на 20,1%, кисломолочних продуктів – на 20,4%, жирних сирів – на 26,3%, безалкогольних напоїв – на 27,8%, мінеральної води – на 29,6%, приготовленої риби та консервів з риби в оцті, олії, маринаді, томаті – на 40,7%, солоних оселедців – на 42,1%, соняшникової нерафінованої олії – на 47,2%, вершкового масла – на 78,8%, солоної риби (крім оселедців) – у 2 рази, копченої риби – у2,4 раза.
Водночас, зменшився випуск ковбасних виробів – на 56,6%, овочів консервованих з доданням оцту – на 54,7%, свіжої або охолодженої свинини – на 47,6%, круп – на 45,4%, виноградного вина – на 32%, борошна – на 30,8%, майонезу – на 29,5%, свіжої або охолодженої яловичини – на 26,9%, маргарину – на 26,6%, спредів – на 20,3%, м’ясних напівфабрикатів (включаючи з м'яса птиці) – на 14,5%, фруктових та овочевих соків – на 13,7%, хлібобулочних виробів – на 6%, здобних виробів – на 5%.