СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21474181
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
7435
9533
40779
253881
330919
21474181

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 15:14

Економіка

В Мінрегіоні погодили всі інфраструктурні проекти, подані громадами Миколаївської області Друк E-mail

infrastruct

Комісія з оцінки та відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку при Міністерстві регіонального розвитку і будівництва України погодила всі 120 інфраструктурних проектів, поданих об’єднаними територіальними громадами Миколаївської області. Про це повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір.

Загалом, цього року ОТГ Миколаївщини подали 120 проектних заявок, які будуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на загальну суму 109,3 млн грн. Із них: сума державної субвенції складе 86,2 млн грн., кошти місцевих бюджетів – 13,4 млн грн., інші кошти (зокрема, кошти ДФРР) – 9,7 млн грн.

Олександр Кушнір зазначив, що всі проекти якісно і ґрунтовно відпрацьовані представниками ОТГ та спеціалістами Миколаївської ОДА.

За словами заступника очільника облдержадміністрації, наразі стартує наступний етап – процес реалізації проектів, основною метою яких є покращення якості життя населення, посилення економічної спроможності та забезпечення територіальної згуртованості громад нашої області.

«Як і раніше, до реалізації реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, команда Миколаївської обласної державної адміністрації продовжує підходити системно, роблячи акценти винятково на якісні зрушення, а не на формальні показники. Це принципова позиція голови ОДА Олексія Савченка, на чому він особисто неодноразово наголошує і вимагає саме такого підходу», - підкреслив Олександр Кушнір.

Цього року громади планують спрямувати кошти субвенції на капітальні ремонти комунальних доріг, лікарень, шкіл, дошкільних закладів та будинків культури, водопровідних мереж, вуличного освітлення, придбання спецтехніки для комунальних підприємств та закладів медицини, шкільних автобусів тощо.

«Переконаний, всі погоджені проекти будуть обов’язково реалізовані у повному обсязі і найбільш якісно для громади до кінця поточного року, щоб кошти не поверталися назад, а були ефективно використані. У подальшому, запланували детально інформувати про хід реалізації проектів по кожній громаді окремо. Все, що робимо – робимо на благо людей, вони наша найбільша цінність», - резюмував Олександр Кушнір.

Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=52718

 

Опубліковано: Понеділок, 30 липня 2018