СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21819421
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
3319
18943
53650
317962
281538
21819421

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-26 04:12

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

м. Миколаїв

В Україні розробляють концепцію екологічної безпеки Друк E-mail

Понад 100 учених-екологів, представників екологічних служб з різних міст України беруть участь у науково-практичній конференції «Шляхи забезпечення екологічної безпеки населених пунктів України», яка сьогодні, 7 червня, проходить у великому залі міськвиконкому.

Організатори та ідейні натхненники конференції - міський голова Володимир Чайка, ВГО «Еколого-Аудиторська Палата України», департамент ЖКГ Миколаївської міської ради - зібрали екологів, щоб об'єднати зусилля вчених і фахівців у підвищенні уваги до питань екологічної безпеки територій, охорони природи, навколишнього середовища та раціонального природокористування

Учасників конференції привітали радник Прем'єр-міністра України Михайло Болотских, міський голова Володимир Чайка, президент ВГО «Еколого-Аудиторська Палата Україна» Павло Чеверда.

Міський голова розповів, що в нашому місті в грудні минулого року прийнята нова редакція Екологічної політики в Миколаєві, з жалем констатував, що понад 5 років не виходить відкрити кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку на Проект розвитку систем водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві.

Інвестиційний проект передбачає такі необхідні місту: капітальний ремонт окремих ділянок водопровідних та каналізаційних мереж, часткову реконструкцію та модернізацію очисних споруд каналізації, впровадження енергозберігаючих технологій, встановлення системи дистанційного управління і контролю за насосними станціями, мережами і спорудами, їх реконструкцію та переобладнання.

 Також мер поінформував екологічну громадськість про те, що у вересні в Миколаєві в повну силу запрацює «Центр захисту тварин», в якому будуть стерилізувати бездомних тварин.

Однак, зазначив Володимир Дмитрович, це в раз не вирішить проблему, а також нагадав, що Румунія через недостатність фінансових ресурсів повернулася до старих методів регулювання чисельності бродячих собак.

Павло Чеверда, президент ВГО «Еколого-Аудиторська Палата України», почав свою доповідь зі слів подяки місту Миколаєву за проведення такої конференції та вручив міському голові Володимиру Чайці вищий орден Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності департаменту інформації ООН – орден ім. Ломоносова.

Науково-практична конференція буде працювати один день, після закінчення учасники заходу мають намір підписати резолюцію, в якій будуть викладені пропозиції, рекомендації, пріоритетні напрямки забезпечення екологічної безпеки України.

Як заявив радник Прем'єр-міністра України Михайло Болотських, проведення такої конференції – це серйозна і важлива справа:

- Нікого не треба переконувати, що екологічна безпека є пріоритетною для кожної людини. Ті проблеми, які зазвичай замовчують, обговорять та проаналізують на конференції. Наступний крок – розробка концепції екологічної безпеки на державному рівні.

Подібна екологічна конференція вже пройшла в Луганську. Планується проведення зустрічі екологів у Житомирі, Луцьку.

Опубліковано: Четвер, 07 червня 2012