СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21469030
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
2284
9533
35628
248730
330919
21469030

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 03:30

ЗМІ

Миколаївщина зайняла перше місце в Україні по залученню незайнятого населення на службу за контрактом Друк E-mail

У понеділок, 29 жовтня, в обласному центрі зайнятості спільно з Миколаївською облдержадміністрацією, обласною службою зайнятості, обласним військовим комісаріатом та військовими частинами проведено інформаційно-просвітницький захід з орієнтації на службу за контрактом. Відзначено, що завдяки постійній роботі та об’єднанню загальних зусиль всіх зацікавлених сторін за результатами 8 місяців 2018 року Миколаївщина зайняла перше рейтингове місце в Україні по залученню незайнятого населення на службу за контрактом серед осіб, які брали участь в АТО.

Від імені голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка учасників заходу привітав перший заступник голови ОДА В’ячеслав Бонь. «Хочу наголосити на важливості проведення подібних заходів, бо як ми бачимо, на жаль, Росія не припиняє агресію, і на жаль, майже кожного дня на сході України в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил відбуваються обстріли. Тому всі ми розуміємо, що поки ворог не покинув тимчасово окуповані території і поки його збройні сили стоять біля наших кордонів, ми повинні робити все, щоб зміцнювати нашу армію. І для цього вже багато зроблено. Всі ми пам’ятаємо армію зразка 2014 року і всі ми бачимо, якою потужною стала вона сьогодні. Значні зусилля докладає для цього Президент України Петро Порошенко за підтримки Уряду, органів місцевого самоврядування, наших волонтерів і всіх небайдужих громадян та патріотів України. Вагомі кроки в цьому напрямку робить й Миколаївської ОДА на чолі з головою Олексієм Савченком. Користуючись нагодою, черговий раз висловлюю слова подяки нашим військовим, які служать чи вже відслужили у Збройних силах України», - сказав В’ячеслав Бонь.

Перший заступник голови ОДА відзначив, що сьогоднішній захід направлений на вирішення одного із найважливіших завдань в цьому напрямку, тому що з одного боку є питання озброєння нашої армії, оснащення, створення умов для військовослужбовців, а з іншого боку необхідно вирішувати кадрові питання, аби Збройні Сили України були укомплектовані. «І тут я хочу сказати, що це завдання не тільки для наших військових комісаріатів та представників військових частин. Тут я дякую і Дмитру Миколайовичу Обороньку за роботу, яку проводить обласна служба зайнятості, бо стосовно залучення осіб з числа безробітних до лав збройних сил – наша область знаходиться на першому місці – за це вам окрема подяка», - додав В’ячеслав Бонь.

Перший заступник голови ОДА також підкреслив велику відповідальність органів місцевого самоврядування, адже за його словами, саме від міських голів, від голів райдержадміністрацій, від того, які вони створюють умови для військовослужбовців, що зараз служать, що повертаються зі Збройних Сил України залежить те, наскільки простіше буде виконувати свою роботу військоматам та службам зайнятості.

«Людина, яка приймає рішення щодо служби у Збройних Силах України хоче бути впевнена в тому, що по поверненню до мирного життя, вона знайде нормальну роботу, та в тому, що держава буде про неї піклуватися. Я хочу сказати, що ми як облдержадміністрація у цьому напрямку робимо все необхідне, щоб бійці проходили нормальну реабілітацію, могли разом зі своїми сім’ями відпочити, набратися сил, робимо все, щоб вирішити проблеми з житлом, і вже третій рік поспіль будемо закуповувати квартири для наших військовослужбовців. Крім того, з метою соціальної підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції, за ініціативи голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка в області було затверджено унікальну програму надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасникам АТО. Тому я закликаю всі органи місцевого самоврядування долучатися до цієї роботи, щоб допомогти як нашим службам зайнятості, так і військовим комісаріатам. Бажаю всім учасникам сьогоднішнього заходу успіху. Впевнений, що спільними зусиллями ми досягнемо нашої мети і створимо ще більш міцну і потужну армію», - резюмував В’ячеслав Бонь.  

Представники понад десятка військових частин презентували особливості та переваги проходження військової служби саме у них. У заході взяли участь близько тисячі шукачів роботи по всій області за допомогою відео-зв’язку з кожним центром зайнятості Миколаївщини.

Варто також відзначити, що за результатами спільної роботи протягом 2016-2018 років центрами зайнятості Миколаївської області було поінформовано понад 30 тис. осіб щодо проходження військової служби за контрактом, з них 538 осіб заключили контракти, у тому числі 437 учасників АТО.

 

Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=57692

Опубліковано: Понеділок, 05 листопада 2018