СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21740319
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
3106
13038
39967
238860
281538
21740319

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-19 06:37

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Врадіївський район

Врадіївська ЦБС у І кварталі 2014 року Друк E-mail

 

Діяльність Врадіївської районної центральної бібліотеки за І квартал 2014 року спрямовувалася на забезпечення ефективного інформаційно-бібліотечного сервісу. Загальна кількість користувачів склала 3025 осіб (за єдиною реєстраційною картотекою – 1504 особи). Їм видано 59634 прим. документів. Кількість відвідувань бібліотеки за цей період становила 12675.

Розвиток та збереження ресурсів бібліотеки

Увага  надавалася формуванню бібліотечного фонду, його належному збереженню, розкриттю та використанню. За І квартал 2014 року надійшло  14 прим. документів, у 2013 році проведена передплата періодичних видань на 2014 рік, яка була зареєстрована у УДКСУ, але не профінансована. На даний час зареєстрована кредиторська заборгованість в УДКСУ на передплату періодичних видань в сумі 7411,66 грн. На 01.04.2014 бібліотечний фонд становить214184 прим., з них книг – 210811 прим.

Удосконалювався довідково-бібліографічний апарат бібліотеки

На основі системи автоматизації ІРБІС здійснювалася наукова обробка документів. В електронний каталог книг внесено 14 записів.

Постійно поповнюються БД «Соціально-економічний  портрет регіону» та «Розпорядження органів місцевої влади» .  Проводилася робота з організації карткових каталогів і картотек.

Робота із задоволення потреб користувачів

Здійснювалося довідкове та інформаційне забезпечення користувачів.    Зросла загальна кількість консультацій,  кількість довідок склала 102.

Надавалася масова і групова інформація, зокрема, поточні бібліографічні списки на теми: «Нові надходження до Врадіївської ЦБС».

Ведеться робота по наповненню власного Веб-сайту бібліотеки.

Соціокультурна діяльність бібліотеки

У І кварталі 2014 року бібліотеки провели  значні соціокультурні заходи (літературно-мистецькі вечори, презентації книг, історичні та літературні години), які зацікавили широкі кола громадськості.

По відзначенню ювілейної дати 200-річчя Великого Кобзаря проводилися цикли заходів «З пам’яті літ». До них входили книжкові виставки, тематичні полиці, огляди літератури, поетичні години, вікторини, конкурси, вечори-портрети, літературні ігри, презентації нової української книги, літературні подорожі:

  • літературна година «Дзвенять Кобзареві струни» - ЦРБ, РДБ, всі сбф;

  • бесіда «Тарас Шевченко – нащадкам» - РДБ;

  • вечір спілкування «Шляхами великої долі» - ЦРБ;

  • огляд творчості «Слухайте голос безсмертний Тараса» - ЦРБ, РДБ, всі сбф;

Проведені: тиждень дитячої та юнацької книги» по всій системі.

Свято зимового с. Миколая в Україні відзначалося з давніх-давен і саме ним розпочинався цикл різдвяних та новорічних свят. Хто він, той святий Миколай, гість з неба, на котрого так чекають діти? В богемській сільській б/ф вже стало традицією в цей день для дітвори організовувати святковий ранок. Діти розповідали вірші, співали пісень, водили хороводи, грали в різноманітні ігри. Аж ось настала довгоочікувана мить: у гості завітав сам Святий Миколай, він спілкувався з дітьми, брав участь в іграх. Всі учасники свята отримали від Святого Миколая подарунки. Діти приємно, весело і цікаво провели час в бібліотеці. Це свято задало добрий настрій і стало розминкою перед новорічними  святами.

По реалізації районних програм «Здоров’я нації», «Програма профілактики ВІЛ-інфекції (СНІДу)

На виконання даних завдань та реалізації програми бібліотеки системи активно співпрацюють зі школами, відділом освіти, молоді та спорту, районним центром соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді райдержадміністрації, службою у справах дітей райдержадміністрації, медичними працівниками.

Працівники ЦРБ організували і провели протягом року цикл заходів. Серед вдалих, які мали позитивний результат: день інформації «Все про СНІД», година корисних порад «Здоровий спосіб життя – норма нашого буття», експрес-інформація «Туберкульоз – недуга соціальна», для молоді година здоров’я «Цей день без куріння».

Наукова діяльність

Науковою роботою 2014 року було  впровадження проекту „Творчі майстерні» в рамках програми «Бібліоміст”, оголошеному Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), в якому ЦБС отримала перемогу.

За період з 01.10.2013 по 01.03.2014 в ефір вийшло 5 телепрограм «Дитячого ефіру» на місцевому кабельному телебаченні.

Бібліотека – науково-методичний центр

Здійснювався моніторинг стану забезпечення бібліотек району періодичними виданнями і книжковою продукцією, інформація щоквартально надається сектору культури райдержадміністрації. Здійснено виїзди з метою перевірки виконання рекомендацій методичного відділу усіх бібліотек ЦБС району.

Видавнича діяльність бібліотеки

На початку року  вийшов друком  бібліографічний покажчик  «Нові надходження».     
На допомогу бібліотекам району розроблено методико-бібліографічні матеріали: "На допомогу молодому бібліотекарю" та методичні рекомендації з організації в бібліотеках роботи з користувачами.

Менеджмент. Маркетинг

Бібліотечно-бібліографічну діяльність забезпечують 33 бібліотечних працівники.

Методичний кабінет центральної районної бібліотеки забезпечений необхідним мінімумом технічної апаратури для здійснення методичної допомоги сільським бібліотекам району.

Проводилися виробничі наради колективу за підсумками роботи 2013 року. На оперативних нарадах завідувачів відділів обговорювалися питання виконання планів роботи, вирішення поточних виробничих завдань, зміцнення трудової і виконавської дисципліни. На засіданнях ради при директорі розглядалися проблеми своєчасного наповнення Веб-сайту, переобліку бібліотечних фондів тощо.

Два працівники ЦБС проходять курси дистанційного навчання в рамках програми «Бібліоміст».

Два представники бібліотеки відвідали тренінг в м. Київ в рамка проекту «Творчі майстерні».

Опубліковано: Четвер, 08 травня 2014