Про регіон
Споживання продуктів харчування в домогосподарствах Миколаївщини |
![]() |
Головне управління статистики повідомляє,що за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2013 році домогосподарства Миколаївської області більше половини сімейного бюджету витрачали на харчування (включаючи харчування поза домом). Зокрема, у малозабезпечених сім’ях витрати на харчування склали 59,1% сукупних витрат, у заможних – 37,5%.
Однією особою в середньому за місяць було спожито 5,6 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 19,6 кг молока й молокопродуктів, 22 шт. яєць, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,9 кг олії та інших рослинних жирів, 7,1 кг картоплі, 11,6 кг овочів і баштанних, 4,7 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10 кг хліба та хлібних продуктів.
При цьому, у найбільш заможних родинах споживання м’ясних та рибних продуктів, молока та молокопродуктів, овочів, фруктів та ягід в середньому на одного члена домогосподарства було у 2–3 рази більшим, ніж у малозабезпечених.