Про регіон
Споживання продуктів харчування населенням області у 2013 році |
![]() |
Різноманітне та повноцінне харчування має провідне значення у житті людини, забезпечує її фізичну й розумову працездатність, здоров’я, активне довголіття.
За даними Головного управління статистики, в середньому одним мешканцем Миколаївської області за 2013 рік було спожито 51 кг м’яса та м’ясних продуктів, що на 2% перевищує рівень 2012 року, 307 штук яєць та 202 кг овочів і баштанних продовольчих культур (на 3% по кожному виду), 111 кг картоплі (на 7%), 55 кг плодів, ягід, винограду та 17 кг риби і рибних продуктів (на 6% по кожному виду), 15 кг олії (на 1%).
Разом з цим, зменшилося споживання молока і молочних продуктів на 1% і склало 227 кг, хлібних продуктів – на 3% (117 кг) та цукру – на 6% (41 кг).
Калорійність середньодобового раціону населення зменшилася майже на 1% в порівнянні з 2012 роком і склала 3107 ккал на одну особу.
Слід відмітити, що обласний рівень споживання окремих продуктів харчування у минулому році перевищував середній по Україні, зокрема, овочів і баштанних продовольчих культур на 24%, риби та рибних продуктів – на 17%, олії – на 16%, цукру – на 10%, хлібних продуктів – на 8%, молока та молочних продуктів – на 3%.