Про регіон
Виробництво м’ясної продукції у Миколаївській області у січні–березні 2014 року |
![]() |
За даними Головного управління статистики, на підприємствах з виробництва м’яса та м’ясних продуктів у січні–березні поточного року випущено продукції на 2,1% більше ніж у січні–березні минулого року.
Суттєво збільшився випуск інших готових і консервованих продуктів з м’яса чи субпродуктів – у 2,9 раза. Виробництво замороженої яловичини зросло на 65,2%. Водночас, скорочений випуск свіжої чи охолодженої яловичини – на 53,1%, замороженої свинини – на 45,8%, солоного, сушеного чи копченого м'яса (крім свинини, яловичини та телятини) – на 40%, ковбасних виробів – на 28,9%, свіжої чи охолодженої свинини – на 4,8%.
Основними виробниками галузі є споживче товариство "Терновський переробний комбінат", товариства з обмеженою відповідальністю "СВЛ–Миколаїв", "Альянс–С", виробництво заморожених продуктів "Еліка", приватні підприємства "Малицький", "Продовольча компанія "Золотой теленок", фермерське господарство "Іванов" та підприємство споживчої кооперації "Жовтневі ковбаси", якими реалізовано майже 80% м’ясної продукції області.