Про регіон

Сьогорічні цінові зміни на продовольчому споживчому ринку області Друк

 

Не секрет, що продукти харчування являються пріоритетною складовою бюджету кожної сім’ї. Так, за даними Головного управління статистики, одним домогосподарством Миколаївщини на придбання продуктів харчування та безалкогольних напоїв у ІІІ кварталі 2012р. витрачалось у середньому 1727 грн. на місяць, що у структурі грошових витрат становило близько 45%. Саме тому в стабільності цінової ситуації на продовольчому ринку зацікавлений кожен споживач.

За два місяці поточного року на споживчому ринку Миколаївщини продукти харчування подорожчали на 0,1%.

Серед них овочі стали коштувати на 2,9% більше, зокрема, огірки, помідори, гарбузи, перець салатний зросли в ціні на 6,7%, картопля – на 5,1%, коренеплоди (буряк, морква), цибуля та гриби – на 0,5%.

Ціни на хліб і хлібопродуктипідвищились на 2,3%. Хліб подорожчав на 5,3%, що зумовлено, головним чином, підвищенням цін виробниками. Поміж хлібної продукції хліб житній, житньо-пшеничний зріс в ціні на 7%, пшеничний з борошна першого ґатунку – на 6,5%, вищого – на 5,9%, батон – на 5,1%. Також зросло в цінімолоко – на 3%, яблука – на 2,4%, сметана – на 1,4%.

Водночас, цукор став обходитися споживачам на 5,1% дешевше, цитрусові – на 3,6%, сало – на 3,1%, сухофрукти – на 2,8%, яйця – на 1,8%, м’ясо та м’ясопродукти – на 1%, з них яловичина – на 3,6%, свинина – на 2,8%, птиця – на 1%.

Опубліковано: Понеділок, 01 квітня 2013