Економіка

Результати діяльності промисловості Миколаївської області за 4 місяці 2012 року Друк

За даними Головного управління статистики, за 4 місяці 2012 року промислове виробництво в області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 11,5% (в цілому по Україніна 0,7%). За величиною темпу приросту Миколаївська область зайняла 3 місце серед регіонів держави.

Нарощення обсягів продукції відбулось у всіх основних галузях промисловості, за виключенням легкої промисловості, де падіння виробництва склало 33,9%.

Значного зростання обсягу продукції одержано у виробництві та розподіленні електроенергіїна 33,3%. За 4 місяці цього року енергогенеруючим комплексом області вироблено 7,4 млрд.кВт-годин електроенергії  (11% в Україні), що на 2 млрд.кВт-годин більше ніж за 4 місяці минулого року.

У машинобудуванні випуск продукції нарощений на 1,5%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробівна 5,5%, у хімічній і нафтохімічній промисловостіна 5,9%, у добувній промисловостіна 8,7%, у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції (будматеріалів) – на 13%. Найбільше зростання обсягу продукції відмічено у целюлозно-паперовому виробництві – у 5,5 раза, що зумовлено діяльністю підприємств з випуску гофрокартону та виробів з нього.

У виробництві харчових продуктів і напоїв одержано приросту на 5,5% (в цілому по Україні виробництво у цій галузі знизилось на 0,1%). Підприємствами області більше ніж за 4 місяці минулого року випущено таких основних видів харчової продукції, як свіжого неферментованого і кисломолочного сируна 7,2%,молокана 20,1%, кисломолочних продуктівна 20,4%, жирних сирівна 26,3%, безалкогольних напоївна 27,8%, мінеральної водина 29,6%, приготовленої риби та консервів з риби в оцті, олії, маринаді, томатіна 40,7%, солоних оселедцівна 42,1%, соняшникової нерафінованої оліїна 47,2%, вершкового маслана 78,8%, солоної риби (крім оселедців) – у 2 рази, копченої рибиу2,4 раза.

Водночас, зменшився випуск ковбасних виробів – на 56,6%, овочів консервованих з доданням оцту – на 54,7%, свіжої або охолодженої свинини – на 47,6%, круп – на 45,4%, виноградного вина – на 32%, борошна – на 30,8%, майонезу – на 29,5%, свіжої або охолодженої яловичини – на 26,9%, маргарину – на 26,6%, спредів – на 20,3%, м’ясних напівфабрикатів (включаючи з м'яса птиці) – на 14,5%, фруктових та овочевих соків – на 13,7%, хлібобулочних виробів – на 6%, здобних виробів – на 5%.

Опубліковано: Четвер, 24 травня 2012